Home » stichting fotografie tegen armoede

Reeds 20 jaar lang succesvolle hulp aan de allerarmsten

d.m.v. opbrengsten foto-activiteiten en giften.

0% aan de strijkstok, 100% besteding.

Tussenstand 2 januari 2022 € 5814,49

NL45 INGB 0007 3697 55 t.n.v. Stichting Fotografie Tegen Armoede

 

Mijn hele leven is alles wat met fotografie te maken mijn grootste passie. Maar mijn tweede grote passie is structurele en zinvolle hulp geven aan medemensen in extreme armoede. Elke dag besef ik mij, dat ik het ongelooflijk goed heb. Want je hebt het niet voor het zeggen waar je geboren wordt en hoe je leven loopt, maar ieder mens heeft recht op een humaan bestaan.

 

Na vele jaren van hulp via de bekende Goede Doelen heb ik in 2001 de Stichting Fotografie Tegen Armoede opgericht om, in samenwerking met betrouwbare mensen en kleine organisaties, hulp te kunnen bieden aan SUCCESVOLLE KLEINSCHALIGE hulpprojecten voor mensen in extreme armoede. Het geld komt uit al mijn foto-activiteiten en giften.

 

Van 2001 tot 2006 heb ik een onderwijsproject gesteund in Guatemala-City voor vuilnisbelt-kinderen. Van 2006 tot 2012 een bloementeelt/traumaverwerkings-project in Srebrenica/Bosnie voor oorlogsweduwen na de genocide en vanaf 2012 tot op heden steun ik een huizenbouw- en onderhoudsproject voor de allerarmsten in Roemenië, in samenwerking met de Moeder Teresa Stichting te Ulft. Omdat dit project deel uitmaakt van een veel groter hulpprogramma krijgen de gezinnen verder aanvullende hulp in de vorm van o.a. voedselpakketten, kleding, schoeisel, schoolmateriaal, brandhout, sociale hulp etc.

 

De afgelopen 20 jaar heeft mijn stichting voor een totaal van bijna een half miljoen euro bovenstaande succesvolle projecten gesteund.

 

Vanzelfsprekend op eigen privé-kosten, ga ik naar het project toe en zie steeds weer verbeteringen in totaal uitzichtloze levens van medemensen in extreme armoede.

 

Bent u op zoek naar een goed doel waar niets aan de strijkstok blijft hangen

dan ontvang ik graag uw gift.

 

Per korte email-nieuwsbrief wordt u eenmaal per jaar door mij op de hoogte gehouden van de vorderingen en nieuwe ontwikkelingen. 

 

Officiële gegevens van mijn stichting :

STICHTING FOTOGRAFIE TEGEN ARMOEDE

Opgericht 25/04/2001 bij notariële akte te Woerden.

Mijn slogan: Samen leven, samen delen, durf te delen.

IBAN: NL45 INGB 0007 3697 55

Kamer van Koophandel/Chamber of Commerce 30173152 te Utrecht.

Nieuwstraat 25, 3441 EA Woerden.

Telefoon 06-11279644

E-mail: diesgroot@hetnet.nl  

Website: www.diesgroot.nl

 

Al mijn inkomsten gaan voor 100% rechtstreeks naar de Moeder Teresa Stichting met ANBI-status. Wilt u mijn stichting steunen maar ook gebruik kunnen maken van evt. belastingvoordelen d.m.v. ANBI, dan kunt u beter rechtstreeks uw gift aan hun overmaken (graag met vermelding 'via Dies Groot'). IBAN: NL49 RABO 0363 8535 45 t.n.v. Moeder Teresa Stichting te Ulft.

 

Om mijn passie voor hulp aan de allerarmsten kort maar krachtig weer te geven hierbij mijn levensvisie in tekst + bijzonder speldje 'durf te delen' + standaardje. Ook geheel verkrijgbaar met Engelse tekst met op speldje 'dare to share'. U kunt het bestellen door (minimaal) € 15,00 (p.st.) over te maken naar mijn stichting Fotografie tegen Armoede o.v.v. uw naam en adresgegevens en Nederlandse- of Engelse tekst/speldje. Zodra ontvangen stuur ik het u per brievenbuspost toe.