Home » privé/groeps-lessen fotografie online & fysiek

Interactieve privé- en groepslessen fotografie, online & fysiek

 

Fotografie is en blijft een fantastisch medium, maar je moet wel blijven bijleren want de techniek en de hedendaagse fotografische zienswijze gaan door. Alleen al de vele technische instelmogelijkheden van een camera en de grote effecten daarvan op de resultaten moet je onder de knie hebben en doorgronden, anders blijf je maar aanmodderen met je camera op de volautomatische stand en gewone kiekjes maken. En als je dat laatste inmiddels goed weet te benutten komt er ook nog de inhoudelijke kant om de hoek kijken qua compositie. lichtval, zeggingskracht etc. Allemaal onderwerpen en disciplines die een uitleg vanuit-de-praktijk door een vakfotograaf met ruim 50 jaar ervaring een stuk makkelijker maakt. 

 

Geen voorgeprogrammeerde lesjes die eventjes afgewerkt worden maar, na korte inventarisatie, op jouw/jullie afgestemde lessen van hoog niveau met de nadruk op een rustige en glasheldere uitleg.  

 

Als je geen gebruik wil of kan maken van mijn succesvolle groeps-avond-fotocursussen, of deze reeds vol zitten, dan kan ik je precies dezelfde lesstof, geheel of gedeeltelijk, van de basis-, vervolg- en gevorderden-cursus ook overdag in één of meerdere privé-lessen, fysiek of online, met of zonder foto-opdrachten, aanbieden. Volledig privé één-op-één, maar ook met een familie/vrienden/collega/club etc. groepje.

 

Je/jullie bepaald zelf de disciplines en onderwerpen die je behandeld wilt hebben en de tijdsduur van de lessen. Ook het beoordelen/verbeteren van je huidige resultaten of het ontdekken van tekortkomingen met je huidige camera, lenzen en apparatuur: het kan allemaal, zeg gewoon wat je behandeld wilt hebben of nu eens werkelijk eerlijk & glashelder wilt weten hoe het in elkaar steekt en niet wat je hoort/leest. 

 

Dus als je bijvoorbeeld betere vakantiefoto's wilt leren maken, een nieuwe camera met weer een andere bediening of mogelijkheden aangeschaft hebt en/of weggezakte-kennis weer even wilt opfrissen dan ben je bij mij op het juiste adres. Ook fotografen/fotoclubleden die al even fotograferen maar de lat (nog) hoger willen leggen, in welke vorm dan ook, zijn van harte welkom. Bij mij is in principe alles mogelijk, ik ben overal voor in, binnen de mogelijkheden. Mijn fotografielessen zijn in principe ook geschikt voor alle leeftijden dus vader en/of moeder met zoon en/of dochter, opa en/of oma met kleinzoon en/of kleindochter ... laat maar horen.

 

In plaats van lessen kan je natuurlijk ook fysiek en online met mij brainstormen, feedback en/of advies vragen over allerlei dingen in de fotografie. Een uurtje overleggen met elkaar kan wonderen doen voor dingen waar je al langere tijd niet echt uitkomt en maar mee loopt te tobben of dat nu bijvoorbeeld voor de aanschaf van apparatuur gaat of hoe je de aanpak voor het beroep fotograaf kan gaan doen.  

 

Voor de uitleg van de instelmogelijkheden van een camera ben ik, als het even kan, een voorstander van fysieke lessen, om allerlei soorten knopjes van 'jouw camera-merk, model- en type' aan te kunnen wijzen en uitleggen en/of in de menu-structuur van de camera te kunnen vinden. Dit is online wat lastiger en moeizamer.

 

De FYSIEKE lessen vinden binnen plaats in mijn multifunctionele winkel/doka/cursusruimte maar kunnen op verzoek en bij droog weer ook (één of meerdere keren) buiten lopend in de fotogenieke binnenstad van Woerden plaatsvinden. (Momenteel) door de corona zijn de fysieke lessen binnen op 1,5 meter afstand, al of niet met mondkapje. Het maximum aantal is dan wel 6 personen.

 

De ONLINE lessen vinden plaats met behulp van het programma ZOOM. Ook weer geen voorgeprogrammeerde lesjes, maar met de link die je/jullie van mij ontvangt per email, kunt u rechtstreeks inloggen en ontmoeten wij elkaar per beeldscherm, met één of meerdere personen. We kunnen naast met elkaar communiceren ook digitale bestanden met elkaar delen/sharen/bekijken, gewoon thuis vanachter je/jullie computer.

 

Kortom, zeg gewoon wat je/jullie wilt leren en maak een afspraak, liefst via mail diesgroot@hetnet.nl of 06-11279644.   

 

FYSIEKE lessen zijn mogelijk van maandag t/m zaterdag van 09.00-16.00 uur:

  • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
  • Op woensdag en zaterdag tijdens openingsuren (en mocht er iemand binnenkomen dan help ik die even snel tussendoor en houden we gewoon de werkelijke cursustijd netjes bij).   

 

ONLINE lessen zijn mogelijk op:

  • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 09.00-16.00 uur

 

Alle lessen zijn qua kosten op basis van € 60,00 per uur, met een minimum van 1 uur per keer.

Voor elke extra persoon die tegelijkertijd meedoet, fysiek en online, komt er slechts € 5,00 per uur bij.

Een groepje van bijv. 6 personen betaald dus totaal 60 + 5x5 = 85 : 6 = ± € 14,00 per uur/per persoon.  

 

Ook lessen bij u aan huis, bedrijf of op locatie zijn mogelijk en zijn de extra reis-uren/kosten ook op basis van € 60,00 per uur.

 

Bij meer dan 6 personen, particulier of bedrijfsmatig, online of fysiek-op-locatie, vraag om een offerte en de mogelijkheden.

 

Tenslotte, wil je/jullie iemand verrassen: geef een fotoles(sen)-kadobon, mogelijk voor elk bedrag en online of fysiek te besteden door de ontvanger.