SENSOR-CLEANING

 

Knap frustrerend om elke keer op dezelfde plekken in uw foto’s stippen, stofjes en haartjes op uw beeldscherm en afdrukken te zien. Vooral zichtbaar bij het fotograferen van lichte en egale vlakken (luchten) en/of bij gebruik van een groothoeklens en/of bij gebruik van kleine diafragma’s.

 

Ondanks alle ingebouwde, automatische voorzieningen in digitale camera’s met verwisselbare objectieven om stof en vuil op de beeldsensor te voorkomen, blijft het probleem bestaan. Het komt niet alleen door het wisselen van objectieven, maar ook door de 'zuigende' werking van uw zoomlens door in- en uitzoomen; stof gaat gewoon overal door heen. En als een (vettig) stofje op uw sensor niet tijdig verwijderd wordt kan het gaan 'uitharden' en zich gaan 'vastzetten' en bent u nog verder van huis.

 

Uiteindelijk is er natuurlijk maar één remedie: regelmatig schoon (laten) maken, net als een auto een onderhoudsbeurt. Natuurlijk kunt u het proberen zelf te doen, echter alleen als u weet hoe het moet (en/of aandurft) en u over de juiste professionele schoonmaakspullen & attributen beschikt. Toch zou ik u adviseren het professioneel te laten doen om beschadiging te voorkomen.

 

U kunt het door mij laten doen, klaar terwijl je een kopje koffie/thee, duurt ongeveer 20 minuten en kost € 29,95 voor een crop-sensor (DX) en € 39,95 voor een fullframe-sensor (FX). Uitsluitend contante betaling.

 

Belangrijk: zorg dat de accu van uw camera 'volledig' opgeladen is.